Predstavljen natječaj za Nagradu za transfer znanja

66645666_884046101958638_9144387858864275456_n (1)

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj, raspisala je natječaj za Nagradu za transfer znanja.

Povodom pokretanja natječaja u sveučilišnom prostoru Delta Lab održano je predstavljanje Nagrade na kojemu su sudjelovali rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, predsjednik upravnog odbora Zaklade, prof. dr. sc. Damir Zec, ravnateljica Zaklade Sveučilišta izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i predsjednik Uprave Alarm automatike d.o.o., Boris Popović, MBA. 

Transfer znanja jedan je od strateških ciljeva Sveučilišta u Rijeci i Zaklade Sveučilišta u Rijeci koji obuhvaća djelatnosti kojima se, koristeći kompetencije, stručno znanje i opremu Sveučilišta, stvara vrijednost za gospodarske i druge subjekte, a najboljim poslovnim praksama doprinosi dobrobiti Sveučilišta i njegovih sastavnica, zaposlenika i društvenog okruženja.

”Zaklada već intenzivno radi na povezivanju Sveučilišta sa zajednicom i gospodarstvom, prije svega kroz projekt Realizator. Ta sinergija civilnog te javnog i privatnog sektora mora jačati pa smo ovom nagradom željeli potaknuti i istaknuti one najbolje u transferu znanja”, rekla je uvodno ravnateljica Rinčić. Ujedno je istaknula kako je ovo prvi takav natječaj u Hrvatskoj te izrazila zadovoljstvom dosadašnjim interesom.

Rektorica Prijić-Samaržija osvrnula se na sam pojam transfera znanja: ”Pojam ‘transfer znanja’ zapravo je širi pojam od transfera tehnologije, dakako iz znanosti u zajednicu. To je i jedan od prioriteta Sveučilišta u Rijeci, a i naše Zaklade. Uvijek treba nagraditi one najbolje prakse i tako potaknuti ostale. Transfer znanja i sada postoji na Sveučilištu, ali smatramo da nije dovoljno sustavan.”

Prof. Zec, inače i pomoćnik rektorice za poduzetništvo, ukazao je na važnost Nagrade kao jednog od segmenata unapređenja i poticaj razvoja transfera znanja na Sveučilištu. Naglasio je kako znanost najčešće nema smisla ako njena otkrića i dostignuća nitko ne koristi te dodao da se u Rijeci treba razvijati nova industrijska tradicija.

”Sveučilište u Rijeci bazen je znanja i kadrova. Želimo zajedno u konačnici podizati kvalitetu života građana”, kazao je Popović i dodao da svako novo znanje i integriranje znanja stvara novu vrijednost za društvo.

Natječajem se dodjeljuje jedna nagrada u kategorijama: poslovna suradnja (Consultancy), inovacijski projekti (Contract Research) i razvoj tehnoloških rješenja (Technology Transfer), a predstavlja poticaj i promociju suradnje temeljenoj na znanju i inovacijama, te doprinos razvoju ekonomije znanja.

Predlagatelji kandidata mogu biti fizičke i pravne osobe. Nagrada uključuje povelju i financijski iznos u visini od 10.000,00 kuna brutto, a rok za prijavu je 27. rujna 2019. godine.

Više informacija o uvjetima prijave nalazi se na poveznici.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora