Otvorili smo Realizator 2018.! (preuzmite prezentacije poslovnih slučajeva)

008A6842

U sjajnoj atmosferi i prepunoj Step Ri dvorani, jučer je otvorena treća edicija case study natjecanja Zaklade Sveučilišta Realizator 2018.!

Nakon uvodnih riječi ravnateljice Zaklade Ive Rinčić te direktora za razvoj poslovanja znanstveno-tehnologijskog parka Step Ri Nevena Tamaruta, predstavila su se ovogodišnja poduzeća i institucije, te nas pobliže upoznali s poslovnim slučajevima.

Prvi, naziva Centralno naručivanje pacijenata prezentirao je Goran Đorđević, viši stručni suradnik za razvoj i informacijsko-dokumentacijske poslove Doma zdravlja Primorsko-goranske županije. Cilj navedenog, kako je objasnio, je utvrditi potrebu pacijenata (tržišta) za centralnim naručivanje na primarnoj i sekundarnoj razini zdravstvene zaštite, te osmisliti rješenje koje bi zadovoljilo potrebe i pacijentima približilo usluge iz domene Doma zdravlja PGŽ-a.

008A6903

Slučaj Kako proširiti poslovanje na inozemna tržišta? tvrtke Geotech d.o.o. predstavio je direktor Mirko Grošić naglasivši dosadašnje uspješne projekte firme, te želju za proširenjem poslovanja u Europskoj uniji i zamljama Skandinavije. Viša stručna suradnica za podršku razvojnim projektima Grada Rijeke Iva Ribarić, predstavila je poslovni slučaj Riječki Tunel – TunelRI koji traži odgovore na pitanja koje sadržaje i koncepte ponuditi različitim javnostima i ciljnim skupinama kako bi TunelRI postao vidljiviji i posjećeniji od strane građana i turista? Kako TunelRI pretvoriti u aktivno mjesto društvenog života u gradu Rijeci?

Penetracija (rast) brenda Vizol S u Hrvatskoj kroz inovaciju poslovni je slučaj Jadran-galenskog laboratorija d.d., čiji je cilj, kako je naglasila direktorica strateškog marketinga Anna Maria Donadić, kroz analizu konkurencije i trendova naći inovaciju, bilo u novim proizvodima, tehnologiji, pakiranju, promociji, ili spletu raznih parametara, koja će osigurati daljnju brzu ekspanziju ovog brenda.

008A6928

Slučaj Ljekoviti lošinj prezentirala je Đurđica Šimičić, direktorica odjela za razvoj proizvoda Jadranka hoteli d.o.o., rekavši kako je otok davne 1892. godine proglašen klimatskim lječilištem, kao idealno mjesto za osobe s dišnim problemima. Danas se na Lošinju razvijaju zdravstveni programi kojima je cilj produljenje poslovanja u hotelima tijekom cijele godine. Stoga je zadatak pronaći načine kako navedeno ostvariti u praksi.

008A6975

Posljednji poslovni slučaj Diferencijacija proizvoda i usluga od konkurencije dolazi od tvrtke Namještaj Mima d.o.o. Direktorica Marina Marjanović objasnila je kako se firma susreće s brojnom konkurenciju u branši, kako od lokalne maloprodaje tako i od globalnih lidera, te je nužno pronaći diferencijaciju od ostalih u smislu proizvoda uobičajene palete i specifičnog domaćeg proizvoda vlastite proizvodnje u Hrvatskoj kroz različit pristup usluzi, maloprodajnim kanalima i marketinškom pristupu.

Na sljedećim poveznicama dostupne su prezentacije slučaja.

REALIZATOR 2018. POSLOVNI SLUČAJEVI

1. “Centralno naručivanje pacijenata” – Dom zdravlja Primorsko-goranske županije
2. “Kako proširiti poslovanje na inozemna tržišta?” – Geotech d.o.o.

NAPOMENA: ukoliko ima zainteresiranih za rješavanje prvotnog slučaja Kako 360 kamerom izraditi 3D model stijenskog pokosa, molimo Vas da nam se javite na mail realizator@uniri.hr.

3. “Riječki Tunel – TunelRI” – Grad Rijeka
4. “Penetracija (rast) brenda Vizol S u Hrvatskoj kroz inovaciju” (dodatne informacije) – Jadran-galenski laboratorij d.d.
5. “Ljekoviti Lošinj” – Jadranka hoteli d.o.o.

NAPOMENA: Timovima koji se odluče na poslovni slučaj Jadranka hotela d.o.o. dostupni su promotivni materijali u uredu Zaklade Sveučilišta.

6. “Diferencijacija proizvoda i usluga od konkurencije” – Namještaj Mima d.o.o.

Također, ovim putem vas obavještavamo kako je došlo do promjene termina radionica unutar Learn modula obzirom je cilj što ranije vas angažirati u kreativno promišljanje rješanja poslovnih slučajeva.

NOVI TERMINI LEARN MODULA

30.10. u 10.00 sati Kreiranje poslovnih ideja, Neven Tamarut
09.11. u 16.30 sati Tips & Tricks za pisanje poslovnih slučajeva, Neven Tamarut
19.11. u 17.00 sati Stvaranje uspješnih inovacija, Boris Golob

Navedene edukacije i radionice održat će se u prostorima Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci Step Ri (Ul. Radmile Matejčić 10, Kampus, Rijeka).

Prijave za sudjelovanje u Realizatoru 2018. otvorene su do nedjelje, 21. listopada 2018., a možete se prijaviti putem ONLINE OBRASCA. Više informacija i program dostupni su ovdje, a galerija s Otvorenja ovdje

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora