Otvorili smo Realizator 2019. Preuzmite prezentacije poslovnih slučajeva i prijavite se!

realizator_22102019_025

Edukacijska dvorana Znanstveno tehnologijskog parka STEP RI jučer je ugostila veliki broj studenata s interesom za rješavanje stvarnih poslovnih izazova.

Dobrodošlicu natjecateljima su poželjeli ravnateljica Zaklade, Iva Rinčić i direktor STEP RI-a, Boris Golob. Prisutnima se obratio i prorektor za znanost i umjetnost Alen Ružić naglasivši važnost razvojnih politika koje približavaju Sveučilište zajednici, odnosno suradnje s privredom u razvoju znanja i vještina kod studenata.

Kratkom informativnom prezentacijom predstavljen je Realizator 2019. Program je formiran u pet modula. SUPPORT pruža edukcijsku podršku za rad na slučajevima, a sastoji se od dvije radionice: Generiranje inovativnih ideja: Tehnike i alati (7. studenog u 10.00 sati, STEP RI) i Tips&tricks za pripremu poslovnih rješenja (12. studenog 2019. u 17.00 sati, STEP RI), voditelja Nevena Tamaruta.

LEARN & MINGLE interaktivni je modul s ciljem učenja, umrežavanja i druženja. Tri događanja bit će održana u kreativnom centru Ri.Hub. Speed date Realiziraj se! dinamičan mentorski program za rad na slučajevim s bivšim pobjednicima Realizatora i mentorima riječkog StartUp Inkubatora (14. studenog, 18:00 sati), master Class Journey to Work koji na inovativn način i uz praktične primjere priprema studenta za sastavljanje životopisa i razgovor za posao (18. studenog, 17:00 sati) i tribina Dual Career: Business or Pleasure? koja će ugostiti pet uspješnih parova u diskusiji je li pojam „power couple“ mit ili kako (ne)funkcioniraju dvije karijere (21. studenog, 18:00 sati).

Predajom poslovnih rješenja (rok 27. studenog 2019.) natjecatelji ulaze u PLAY modul i usavršavaju prezentiacijske vještine izlaganja. Pitching trening: 3 minute do uspjeha  (3. i 5. prosinca 2019. u 16.30 sati, STEP RI) i edukator Dario Zorić pripremit će studente za WIN modul, veliku završnicu natjecanja Pitching Day Comepetition i prezentaciju rezultata višemjesečnog rada stručnom žiriju u samo tri minute. Zbroj bodova pismenog rješenja i usmenog pitcha daje pobjednike Relizatora (proglašenje 20. prosinca 2019.). Info prezentacija o Realizator 2019. dostupna je ovdje.

realizator_22102019_024

Predstavljanje poslovnih slučajeva započelo je prezentacijom Nataše Grlaš, voditeljice razvoja marketinga i prodaje Arriva Hrvatske. Slučaj „Osmisliti razvoj loyalty programa“ u potrazi je za kreativnim, „out of the box“ rješenjem za korisnike vodećeg pružatelja usluga putničkog prijevoza u Hrvatskoj.

Branko Papeš, direktor Dogma nekretnina, tvrtke specijalizirana za promet nekretninama s više od 20 godina poslovnog iskustva slučajem „Primjena novih tehnologija u prometu nekretninama“ želi unijeti inovaciju u poslovanje u bilo kojem segmentu – od marketinga, prodaje, pronalaska kupaca itd. Potiče studente da se ne ograničavaju u idejama i razmišljaju maksimalno izvan okvira.

Grad Kastav često se susreće s problemom uništavanja imovine. Na meti su „pametne“ autobusne čekaonice, javna rasvjeta, dječja igrališta i slično. Biljana Maljković Jakovac, pročelnica Odjela za opće poslove i društvene djelatnosti, slučajem „Vandalizam u gradu Kastvu“ želi pronaći put, metode i alate kojima bi se utjecalo na smanjenje vandalizma, a Kastav u potpunosti ispunio svoju viziju mjesta ugodnog življenja.

Hoteli Njivice danas su jedna od vodećih hotelskih tvrtki na otoku Krku. Glavni im je cilj da gosti postanu i ostanu njihovi vjerni prijatelji te pomognu stvoriti idealno mjesto za odmor i relaksaciju. Veliku pažnju posvećuju i svojim zaposlenicima stoga je Nataša Kovačić Stilinović, direktorica ljudskih resursa pripremila poslovni slučaj “Sustav nagrađivanja zaposlenika u hotelskoj industriji“ koji iziskuje prijedlog personaliziranog pristupa kako bi se iskoristio puni potencijal i benefit nagrađivanja.

Jadran galenski laboratorij u Realizatoru sudjeluje treći put, no slučaj pravne tematike prvi je takav slučaj od početka natjecanja. „Zaštitu prava intelektualnog vlasništva“ predstavila je Rafaela Bačić Milun, voditeljica pravnih poslova i intelektualnog vlasništva, te obrazložila ciljeve: zaštita interesa JGL-a na teritoriju Kine, uspješni plasman proizvoda te veći prodajni uspjeh od kokurenata.

MEP je tvrtka koja pruža rješenja i usluge, po principu „ključ u ruke“, kritičnih napajanja i hlađenja opreme za podatkovne i komunikacijske centre, industriju, javni sektor, trgovinu i pomorstvo te isporučuje cjelokupno rješenje za izradu simulatora za obuku pomoraca. S tim u vezi, direktor Neven Kundija od studenata očekuje „Analizu isplativosti razvoja proizvoda 3D SIMULATOR ZA SIGURNO UPRAVLJANJE PROMETOM LNG TANKERA u nastavi i edukaciji pomoraca“.

realizator_22102019_015

Nakon prezentacije, predstavljen je ovogodišnji novitet Secret case, tajni poslovni slučaj izvan natjecateljskog modula. Zadatak će biti otkriven po završetku prijava, a pobjedničko rješenje INA d.d. nagrađuje fondom od 5.000,00 kuna u cilju realizacije.

Prijave su otvorene do nedjelje 27. listopada 2019. u 23:59h i dostupne putem ONLINE OBRASCA. Program preuzmite na poveznici, a galeriju s otvorenja pogledajte ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora